Securitate Cibernetică

Square

Din cauza daunelor financiare grave cauzate de încălcări ale securității, nu există un model standard pentru estimarea costului unui incident, deoarece sunt furnizate numai datele disponibile și publicate de organizațiile în cauză. Cu toate acestea, mai multe consultanțe de securitate informatică au produs estimări ale pierderilor totale la nivel mondial cauzate de viruși, atacuri de vierme și acțiuni digitale ostile în general.
Din 2003, pierderile estimate de mai multe consultanțe de securitate informatică au variat de la 1, 3 miliarde de dolari de la viermi și viruși la 22, 6 miliarde de dolari în atacuri sub acoperire. Scara amenințărilor cibernetice va continua să crească, companiile internaționale de date estimând că cheltuielile pentru soluțiile de securitate cibernetică vor ajunge la un masiv 137.7 miliarde de dolari până în 2022.
Este important să rețineți că securitatea cibernetică nu este aceeași cu protecția datelor. Datele se află în centrul operațiunilor de afaceri, iar volumele de date cresc exploziv. Securitatea cibernetică se referă la apărarea rețelelor, sistemelor și aplicațiilor împotriva amenințărilor cibernetice.
Este necesară o abordare pe mai multe straturi, inclusiv cele mai recente tehnologii de securitate cibernetică, protecția datelor și autentificarea, pentru a asigura o protecție fiabilă pentru fluxurile de lucru moderne din mai multe domenii. Soluțiile independente pentru securitatea cibernetică și confidențialitatea sunt utile în asigurarea locurilor de muncă, dar pot lăsa lacune în apărarea dvs.
Este important să înțelegem practicile și tacticile de securitate cibernetică pentru a ne apăra împotriva pericolelor lumii digitale. Fiecare organizație ar trebui să aibă un cadru în care să se ocupe de orice atac cibernetic încercat sau reușit.
Securitatea cibernetică este practica de a proteja împotriva atacurilor rău intenționate computer, server, dispozitive mobile, sisteme electronice, rețele și date. De asemenea, este denumită securitate IT sau securitate electronică a informațiilor. Securitatea cibernetică se concentrează pe protejarea sistemelor informatice împotriva accesului neautorizat, deteriorării sau inaccesibilității.
Securitatea cibernetică este protecția sistemelor conectate la Internet, cum ar fi hardware, software și date, împotriva amenințărilor cibernetice. Este utilizat de persoane fizice și companii pentru a se proteja împotriva accesului neautorizat la centrele de date și alte sisteme informatice. O strategie puternică de securitate cibernetică oferă o poziție puternică de securitate împotriva atacurilor rău intenționate care vizează accesarea, modificarea, ștergerea, distrugerea sau șantajarea utilizatorilor, sistemelor și datelor sensibile ale unei organizații.
Securitatea cibernetică este practica protejării computerelor, rețelelor și datelor împotriva atacurilor electronice rău intenționate. Securitatea cibernetică contrastează cu securitatea fizică, o practică tradițională de securitate care are ca scop controlul accesului la clădiri și alte obiecte din lumea reală. Securitatea cibernetică joacă un rol esențial în prevenirea atacurilor care vizează dezactivarea sau perturbarea sistemelor, dispozitivelor și operațiunilor.
Există o mulțime de high-tech fizice, tehnici de securitate, dar, spre deosebire de securitate fizică, care este mult mai tradițional practici de securitate pentru controlul accesului la clădiri și alte obiecte din lumea reală, securitatea cibernetică se alătură organigrama de aceeași directori, deoarece se concentrează pe protejarea activelor de malware de conectare coduri, nu intruziuni. Securitatea cibernetică este un termen generic larg care acoperă o serie de domenii specifice de practică. Fiecare tip de securitate cibernetică combate amenințările de securitate cibernetică într-o zonă conceptuală specifică.
Cei mai buni arhitecți de securitate a informațiilor sunt activi atât în lumea afacerilor, cât și în cea tehnică. Arhitectul IT este cineva care se poate întinde atât pe lumea afacerilor, cât și pe cea tehnică.
Securitatea rețelei securitatea rețelei este procesul de protejare a ușurinței de utilizare și a integrității rețelei și a datelor dvs. Acest lucru este realizat prin efectuarea testelor de penetrare a rețelei pentru a testa rețeaua pentru vulnerabilități și probleme de securitate.
Cu alte cuvinte, companiile angajează experți în securitate cibernetică pentru a proteja computerele, datele și infrastructura de rețea existente împotriva atacurilor potențiale și a celor mai recente amenințări digitale. Pe de altă parte, companiile pot angaja, de asemenea, experți pentru a efectua atacuri de hacking etic.
Mulți analiști de securitate cibernetică și specialiști în securitate cibernetică caută candidați cu pregătire de bază în informatică sau securitate IT. Un doctorat în securitate cibernetică este un alt domeniu pentru persoanele interesate de cercetarea în domeniul securității cibernetice.
Programele de securitate cibernetică îi instruiesc pe studenți să stăpânească abilități de bază de programare, rețea și securitate a informațiilor care le permit să participe pe piața de luare a deciziilor și să contribuie la profesia și comunitatea organizațiilor din care fac parte. Studenții care finalizează un program de securitate cibernetică pot proiecta și dezvolta programe orientate pe obiecte folosind limbajul de programare Java. Sunteți, de asemenea, posibilitatea de a proiecta și de a dezvolta un program orientat-obiect care utilizează Java Swing Framework cu interfețele sale grafice de utilizator.
Securitatea cibernetică se referă la tehnologii, procese și practici care protejează rețelele, dispozitivele, programele și datele împotriva atacurilor, deteriorării și accesului neautorizat. Securitatea cibernetică este importantă pentru organizațiile guvernamentale, militare, corporative, financiare și medicale care colectează, procesează și stochează cantități fără precedent de date pe computere și alte dispozitive. Aflați ce este securitatea cibernetică, de ce contează și cum să începeți să construiți un program de securitate cibernetică.
Deoarece o parte semnificativă a acestor date sunt informații sensibile – proprietate intelectuală, date financiare, informații personale și alte tipuri de date – Accesul sau dezvăluirea neautorizată poate avea consecințe negative.
Utilizatorii ar trebui să înțeleagă și să adere la principiile de bază ale securității datelor, cum ar fi alegerea parolelor puternice și să se ferească de atașamentele din e-mailurile care fac copii de rezervă ale datelor. O abordare de succes a securității cibernetice implică mai multe niveluri de protecție răspândite pe computere, rețele, programe și date pentru a păstra totul în siguranță.
Aflați mai multe despre produsele și serviciile noastre de securitate cibernetică pentru a vă proteja organizația, obțineți sfaturi sau discutați cu unul dintre experții noștri. Securitatea cibernetică este aplicarea tehnologiilor, proceselor și controalelor pentru a proteja sistemele, rețelele, programele, dispozitivele și datele împotriva atacurilor cibernetice. Scopul său este de a reduce riscul atacurilor cibernetice prin protejarea împotriva exploatării neautorizate a unui sistem, a unei rețele sau a unei tehnologii.
Secure Access Services at the Edge (SASE) este un instrument pentru identificarea datelor sensibile, malware, decriptarea conținutului la viteza liniei și monitorizarea riscurilor sesiunii și a nivelurilor de încredere. SASE combină de securitate de rețea de Rețea de Arie Largă (WAN), Secure Web Gateway (SWG), Acces Nor Security Broker (CASB), Firewall-ul ca un Serviciu (FWAAS) și Zero Încredere de Acces la Rețea (ZTNA) pentru a sprijini dinamic și acces securizat are nevoie de organizații.
Secure Access Services at the Edge (SASE) este conceput pentru a răspunde nevoilor de securitate și de rețea ale utilizatorilor, dispozitivelor, aplicațiilor, serviciilor și datelor de mâine, pe măsură ce se îndepărtează de centrele de date de afaceri. Piața SASE traversează diferite tehnologii și solicită furnizorilor să poată furniza aceste capabilități pe o bază cloud-as-a-service.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *