Orice îmbunătățire tehnologică aduce și oportunități pentru utilizator, dar și pericole de securitate virtuală. Computerele și dispozitivele mobile sunt instrumente excelente pentru găsirea informațiilor, divertismentul și comunicarea cu alte persoane din lumea intreagă. În același timp, aceste dispozitive pot fi uneori vulnerabile la infecții informatice sau atacuri cibernetice. Pentru a vă proteja computerul și datele vitale, urmați următoarele sfaturi:
• Asigurați-vă că aveți două lucruri importante, un antivirus și un antimalware. Sunt programe disponibile gratuit, care vă pot proteja computerul impotriva amenințarilor online. Acestea sunt disponibile pentru Windows și Mac.
• Asigurați-vă că aveți un firewall personal activ și susținut periodic cu actualizări automate. Firewall-ul asigură protecție împotriva programelor malware și atacurilor de rețea inoportune.
• Utilizați parole puternice și schimbați-le frecvent pentru conturile importante, cum ar fi e-mail-ul sau contul bancar. Evitați folosirea acelorași parole pe mai multe site-uri sau servicii.
• Cand descarcati sau instalati aplicatii noi asigurati-va ca sunt licentiate si certificate si ca furnizorul este un numele bine stabilit. De asemenea, activati mecanismele de securitate integrate ale aplicatiei cand acestea sunt disponibile.
• Faceti o copie de siguranta regulata pentru a face fata problemele relateate la software sau hardware, precum si invazie virala. Aceasta va asigura ca vet i putea recupera informatiile oricand este nevoie si veti previne pierderea datelor importante.
Fiecare dintre noi utilizează computerul zilnic: pentru a naviga pe internet, pentru a lucra sau chiar pentru a face cumpărături online. Cu toate acestea, computerul dumneavoastră ar putea fi amenințat atât de malware și programe dăunătoare cât și de hoții de date online. Pentru a evita astfel de hazarde în viața dumneavoastră digitală, este necesar să luați măsuri simple, dar eficiente pentru a vă proteja computerul.
În primul rând, asigurați-vă că aveți instalate toate actualizările software disponibile pentru hardware și software-ul PC-ului dvs. Acestea sunt vitale pentru securitatea computerului dvs., având în vedere faptul că majoritatea actualizărilor soluționau vulnerabilitățile prezente în versiunile anterioare ale software-ului. De asemenea, asigurați-vă că folosiţi un software antivirus de încredere precum AVG, McAfee sau Kaspersky pentru a depista și elimina toate amenințările care ar putea să ne pângărească securitatea pe internet.
Întotdeauna asiguraţi-vă că vedeţi pe ce websiteuri vă gânditi sǎ navigaţi și verificati referinţele site-urilor despre care nu sunteţi familiari; ar trebui de asemenea sǎ vǎ asiguraţi cǎ nu descǎrcati sau instalaţivoi fiin care suspicions sau afirmã ca enit itan poesibliti esafenta informatilor din calculatorul dumneavoastrã:
Sfaturile simple enumerate mai sus pot face o mare diferenţã în a menţine computerul dvs. accesibil viermilor, viruşilor şle programelor rãufãcãtoare care se ascund în spatele anumitor site-uri web confectionate cu intenie inselatoare. Dacã se respectã aceste recomandãri simple amintite anterior, proprietari de computers pot rula întreg sederecul onlin umni far preventia problemelor legarrutem de tehnologic.